Un habitual de la comissaria

L'estiu de 2005 a Panteuil, als afores de París, hi ha feina per resoldre. L’ambiciosa comissària Le Muir ha decidit aplicar la «nova política de seguretat» preconitzada pel ministre de l’Interior. 

Davant d’aquesta situació, la bòfia se les arregla com pot amb la realitat de les barriades i els traficants de poca volada. Uns joves policies acabats d’arribar, juntament amb els veterans de la Brigada Anticriminal del torn de nit, hauran de fer front a la violència i a la por. 

Només calen un incendi en un immoble ocupat per immigrants sense papers, una relliscada policial o el robatori d’uns quants cotxes, perquè Panteuil cremi... 

Tensió, violència, procediment policial i estratègies polítiques concentren una trama moderna i d’alt voltatge.

Ens trobem enmig d'una lluita entre la policia i els inmigrants que poco a poc han col.lonitzat Panteuil. La nova politica de seguretat ha posat en peu de guerra a tothom, desde que els que sempre busquen les pesigolles a la policia com aquells que intenten viure en armonia.

Ademés, no tothom en la policia té la mateixa consciència i l'ánima tan neta com hauria de ser. Així que també anem descobrint petites coses que es toleren quan haurien de ser abolides. 

Tensió, tramas creuades, personatges compromesos encara que no amb qui ho haurien d'estar, situacions passades que afecten al present i maneres de fer que poden enfonsar les il.lusions dels nouvinguts.

Una novel.la de violència però no brutal, de tensió però que deixa respirar que en algún moment sembla que caigui però que reprèn el vol amb força. 

O un final abrupte que potser sorpren una mica per la manera de produir-se.

Una bona recomenació d'un llibre i una autora que hauria de tenir més anomenada i que no té el reconeixement que mereix.

1 comentarios :

  1. Pues tiene muy buena pinta. Si está en castellano, no me importaría leerlo.
    Besotes!!!

    ResponderEliminar

 
Copyright 2013 Dsdmona .