Torn de nit

La petició d’un informe a càrrec de l’excel·lentíssim alcalde de Vilaclara és el tret de sortida que posa en marxa l’engranatge del torn de nit del cos policial d’aquesta vila de l’Empordà.

Un seguiment nocturn ple de tasques que, en el decurs d’una setmana, nit rere nit, s’entrellacen entre si, trencant la tranquil·litat de la població i posant-la potes enlaire; tot un retrat de les vicissituds de la vida nocturna policial, amb persecucions, anècdotes hilarants ratllant el surrealisme i uns personatges humans, extremadament humans.

Una novel·la de policíes diferent, on no hi ha morts ni ferits i per haver-hi hi ha un tret i aquest és accidental. Allunyada de les grans ciutats , ambientada en un poble petit on tothom és coneix.

No sabia que esperar quan la vaig començar però quan la vaig acabar, un parell d'hores més tard, tenia un gran somriure als llavis. M'havia divertit molt llegint-la.

No és la més fosca de les novel·les, no hi grans persecucions, no hi ha grans drames sino és més aviat la descripció de la vida a una comisaria de poble un tant esbojarrat, on els policíes intenten fer-ho el millor que podem/saben però no ho arriben a aconseguir del tot.

Cadascú d'ells té alguna peculiaritat que el fa especial, maldestre o poc eficaç però que el fa únic e impossible de no ser estimat al cap i a la fi. No seràn els millors policies de la història però si són lleials al seu cap i al seu grup.

Si voleu passar una bona estona només cal que passeu una nit en vetlla al "Torn de nit".

0 comentarios :

Publicar un comentario

 
Copyright 2013 Dsdmona .