La mala dona

A la ciutat de Barcelona, fa un temps que hi van desapareixent nens, fills de prostitutes, que no gosen denunciar els segrestos a la policia. El rumor popular es va fent més i més fort fins que un inspector, Moisés Corvo, un home una mica bevedor, putero i que pensa que de tant en tant s'ha de ser resolutiu i treure el puny o l'arma de foc, segons el cas, comença a interessar-se pel cas. 

Original i sorprenent, La mala dona suposa la confirmació; del talent literari de Marc Pastor, que va debutar el 2007 amb Montecristo. Agosarada en el seu plantejament i estructura, la novel.la guanyadora del primer premi Crims de Tinta apel.la constantment a la sensibilitat i la intel.ligència del lector i contè un punt de vista que no deixarà ningú indiferent.

Diverses històries circulen sobre l'Enriqueta Martí, més coneguda com La Vampira del Raval. S'ha escrit sobre la seva llegenda, s'hi fan rotes per als llocs on va viure i caminar, musicals i una novel.la.

La veritable història potser no la sabrem mai i amb una mica de sort entre les rotes, el musical i la novel.la podem arribar a fer-nos una idea de quina mena de dona tenim al davant. Això si, haurem de filar prim per triar entre el real i la ficció, és inevitable, un personatge així dona per molt.

A la novel.la el personatge principal no és l'Enriqueta, és l'inspector Moisés Corvo, encarregat de les misterioses desaparicions de nens en el barri més marginal de la ciutat però ningún no denuncia les desaparicions i si ho fan són dones de mala vida a qui ningú fa mai cas.

Corvo sent curiositat pels rumors que situen aquestes desaparicions en el barri i les històries que hi cirulen al voltant, a cada qual més estravagant. Hi ha alguna veritat en tot l'entrellat?

El detectiu erigit en la veu dels que no tenen veu investiga més enllà de les seves possibilitats, jugant-se el càrrec per esbrinar que hi ha al darrera, pel camí trobarà coses molt interessants i que hi ha més gent implicada del que s'hi imaginava.

La desaparició d'una nena d'un matrimoni benestant dona per fi peu a una investigació oficial i que els diaris parlin ja dels fets obertament. És el pas definitiu per a la resolució d'una d eles intrigues més esfereïdores d'aquesta ciutat.

Intriga i misteri a raudals, trama fosca i amb poca llum tant per als escenaris descrits sino tambè per la falta de proves que duguin a la resolució del cas.

Una bona manera de conèixer un altre versió d'una història que admet multitud de visions.

3 comentarios :

  1. Una trama fosca i angoixant que et té enganxada durant tot el llibre. Em va agradar moltíssim.

    ResponderEliminar
  2. Acabo de veure que estàs llegit Billie, jo la vaig ressenyar la setmana passada. Està bé, però em va agradar molt més "Junts i prou". ;-)

    ResponderEliminar
  3. El tenia pendent però no el llegia, i mira que l'altra que em vaig llegir de Marc Pastor em va agradar molt. Però ja no tinc excusa, cap a la mala dona...
    http://leidovividovisto.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar

 
Copyright 2013 Dsdmona .