On mai no creix l'herba

Quantes vegades s’ha sentit a dir que els homes del temps no n’encerten ni una?
Doncs això devia pensar en Marc Farré, l’expropietari d’una pista d’esquí del Pirineu, quan durant la Diada de l’11 de setembre decideix acabar amb la vida del meteoròleg més famós del país. Però no serà l’únic... En pocs dies, el veterà comissari Jaume Fuster haurà d’investigar l’aparició d’un doble assassinat contra els meteoròlegs de TV3.
Al mateix temps, al barri barceloní de la Verneda, on res no es mou sense que ho sàpiga l’Ariadna i la seva quadrilla, imposant la seva pròpia llei i ordre, aquests reben un encàrrec molt especial: robar una casa a la Vila Olímpica. Molts diners en joc i la promesa d’una venjança poden fer inclinar la balança.
I simultàniament, un grup de neonazis apareix per robar la Moreneta amb unes pretensions ben maquiavèl·liques.
No m'havia estrenat amb el Sebastià a pesar de tenir-ne moltes ganes i aquest nou llibre ha sigut l'excusa perfecte per fer-ho i no deixar-ho per més endevant.
Ademés aquesta novel.la es l'estrena de la col.lecció Crims.cat en les portades amb color i aquesta en concret m'agrada molt i molt.
Deixant una mica apart tots aquests comentaris més superflus ens trobem davant d'un llibre ple de personatges corals, ben definits i que ens relaten diverses històries que succeeixen a la ciutat, una Barcelona que pot tenir molts indrets poc concorreguts per al públic habitual de centres comercials i vivendes benestants. Aquí no trobarem gent que viu en l'abundància, tant els protagonistes com tot el que rodeja fa olor i gust a pobre, a digne però just, sense luxes, res és superflu. 
El punt de partida és un assassinat, l'home del temps ha aparegut mort a l'aparcament dels estudis de televisió. Siguem seriosos, a quants de nosaltres se'ns ha passat el cap cometre un homicidi sobre algun d'ells quan no l'encerten amb el pronòstic? Doncs bè, un mal pronòstic és el que fa que aquest home del temps passi a millor vida.
La Moreneta és un símbol de Catalunya, robar-la seria un cop molt dur per la simbologia, però hi algú tant boig com per fer-ho? en aquesta novel.la en trobem no un sino quatre "valents" que volen fer el robatori del segle, potser no serà fàcil però ells tenen clar que és una cosa que s'ha de fer.
I per si això no fes patxoca ens trobem amb una banda de lladres i venedors de droga que reben un encarreg relativament fàcil i que els reportarà molts diners però que sembla que tingui trampa. Ho acceptaràn?
És una novel.la de gent bona fent coses dolentes, de gent dolenta fent coses pitjors que dolentes, hi ha un alè d'esperança per que la vida canvii, per deixar enrrera la por, la feblesa de l'inestabilitat i poder trobar un camí ferm per on trepitjar.
La justicía ha de decidir si tots el mètodes per arribar fins aquí son lícits perquè per molts dels que hi surten en aquesta novel.la serà l'única manera que trindràn de poder canviar el seu futur si es que en algún moment decideixen fer-ho o simplement encara no ho han fet perquè no ho han pogut fer? qui ho sap... 
Només sabràs tot el que passa, tot el que s'explica i si ho aconsegueixen o no si llegeixes el llibre, si dediques una estona del temps a descobrir que passa quan surts de la bombolla en la que acostumem a viure i mirem una mica més enllà del nostre comfort.
Gràcies a Crims.cat per l'exemplar

0 comentarios :

Publicar un comentario

 
Copyright 2013 Dsdmona .