L'olor de la pluja


En un futur no gens llunyà milers de persones arriben diàriament a Barcelona fugint de la sequera. A la franja costanera, on s'han instal·lat els campaments per als refugiats, la situació és insostenible. Damià Darder i la seva filla adolescent, Sara, són fugitius de la sequera que intenten sobreviure en una ciutat on l'aigua és el bé més preuat.

El bioquímic i ambientòleg Arnau Salord, conjuntament amb el meteoròleg israelià Pinkhas Lubens, descobreix la clau que explica la manca de pluja, però un fet casual posa el secret en mans de Ricard Coll, un tècnic informàtic que vol treure'n profit. Una mort absurda, aparentment provocada per un accident fortuït, és investigada per l'inspector Marc Sergiot, un policia marginat a punt de jubilar-se que troba indicis d'un assassinat.

Amb la ciutat de Barcelona com a escenari principal, la novel·la avança en diferents fronts que es troben i s'allunyen al llarg d'una història on l'amor, la gelosia, l'ambició i la ciència juguen un paper decisiu.

Situada en un futur no gaire llunyà i como a escenari una Barcelona decadent i empobrida per l'arribada de milers de refugiats en busca d'aigua i una oportunitat la novela no només és un thriller sino que ens explica una visió que bè podría ser certa d'aquí uns quants anys.

El clima ha canviat molt i Catalunya i la resta de països mediterranis pateix una cruel sequera que fa que la supervivència sigui una qüestió difícil de resoldre.

Hi ha diversos protagonistes, la Sara i el seu pare que ho han deixat tot per intentar creuar la frontera i buscar l'aigua allà on encara en queda; tambè hi ha l'Arnau que junt amb el científic israelià Lubens intenta trobar el perquè de la sequera; Ricard Coll es presenta con un convidat involuntari però cabdal en tota la trama que va ciruclant durant la novela.

Interessos estratègics i económics molt forts fan que un estudi mediambiental sigui el detonant de una sèrie de morts i persecucions a través de la ciutat, embarcant en aquesta aventura a involuntaris protagonistes que seràn molt importants.

La ciutat juga tambè un paper important, deixada, bruta, descontrolada i tancada a tota la gent desesperada que intenta arribar per aconseguir sobreviure. En molts moments vaig tenir l'impressió de no estar llegint un mon futuriste sino la mateixa realitat que ens colpeja diariàment.

Entretinguda i tot un descobriment.

1 comentarios :

  1. Sembla interessanti però pot ser tan real que crec que no la llegiré ja que em pot entrar pànic!!
    Petons!

    ResponderEliminar

 
Copyright 2013 Dsdmona .